Voiko mokkapalataikinan leipoa kakkuvuokaan?
Moi!
Voi olla tyhmä kysymys, mutta toimiiko mokkapalataikina ns. täytekakkutaikinana? Eli jos taikinan kaataa pellin sijaan kakkuvuokaan, kypsyykö siinä tasaisesti puolen tunnin aikana, vai palaako päällysosa ja sisus jää raa'aksi tms?
nim. ei niin kovinkaan hyvä jauhopeukalo...
Kommentit (7)
Perhekerhon ohjeella olen tehnyt usein, eli tällä:
MOKKAPALAT, perusohje
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vanilliinisokeria
1 - 2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
200 g voita tai margariinia Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
5 rkl vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
n. 4 dl tomusokeria (225-250 g)
2 tl vanilliinisokeria
OHJEET: Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakaojauhe vehnäjauhoihin. Sulata voi tai margariini. Lisää taikinaan vuorotellen maitoa, voisulaa ja jauhoseosta. Vatkaa taikina tasaiseksi, levitä uunipellille ja paista kypsäksi 200 º uunissa keskitasolla n. 20 minuuttia.
Valmista mokkapalojen kuorrutus. Sulata rasva ja sekoita mukaan muut ainekset, viimeisenä tomusokeri ja vanilliinisokeri. Kaada kuorrutus hieman jäähtyneen pohjan päälle ja levitä tarpeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Vinkki: Jos tarjoilet mokkapalat lastenjuhlissa, koristele ne nonparelleilla.
- Ap
onnistuuko yllä olevalla ohjeella kakkuvuokaan leipominen?
ap
aloin vain epäillä mahtaako puolessa tunnissa palaa se päällynen ja pysyykö keskusta löllönä. Ja nouseeko mokkapalataikina kakkuvuoassa kylliski, vai onko taikina tarkoitettu pysymään lättynä? :)
-ap
Miksei onnistuisi? :O
mutta lämmitä uuni vain 175 asteeseen ja paista vähän kauemmin
teen lapsille synttärikakusi aina "mokkapalakakkua", koska haluavat kakun, mutta eivät pidä täytekakusta. Eli taikina paistetaan kakkuvuoassa ja päälle mokkapalakuorrutus + koristeeksi sokerikoristeita
Meilä vähän sama juttu, mokkapaloista pitävät kovin mutta täytekakusta ei. Synttärikakku tulisi kuitenkin olla, niin mietin voisiko kakun tehdä mokkapalataikinasta :)
Mutta hyvä kun onnistuu, ei muuta kuin leipomaan sitten :) Ja pitää muistaa tuo alhaisempi paistolämpötila, kiitos vinkistä!
-ap
mutta lämmitä uuni vain 175 asteeseen ja paista vähän kauemmin
teen lapsille synttärikakusi aina "mokkapalakakkua", koska haluavat kakun, mutta eivät pidä täytekakusta. Eli taikina paistetaan kakkuvuoassa ja päälle mokkapalakuorrutus + koristeeksi sokerikoristeita
Riippuu tietenkin sun mokkapalataikinasta! Mä teen mokkapalat usein täytekakkutaikinalla, siis ilman rasvaa ja maitoa tms nestettä taikinassa.