Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Omenamehua viinihapolla?

Vierailija
28.09.2012 |

Miten tehdä? Ootko kokeillut?





T: Omppu

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
24.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kamala sokerimäärä siis 2,5 pakettia !?

Vierailija
2/12 |
18.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.10.2012 klo 21:06"]

hei, löysin tämmöisen ohjeen eräästä blogista
"
Maailman paras omenamehu, noin 5 litraa.

3 kiloa omenoita
4 litraa vettä
2,5 kg sokeria
kahden sitruunan mehu tai 50g viinihappoa

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi palasiksi. Kuoria tai kotia ei tarvitse poistaa. Laita palat suureen astiaan (ämpäri) jossa kansi. Kiehauta vesi ja kaada kiehuvanan omenoiden päälle. Anna jäähtyä ja laita kansi kiinni.
Pidä kylmässä 2-3 vuorokautta. Siivilöi mehu harson tai tiheän siivilän läpi.
Lisää sokeri ja puristettu sitruunan mehu tai viinihappo. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada puhdistettuihin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä kylmässä. "

ajattelin kokeilla ehkä itse tätä. tai sitten teen samalla tavalla kuin muita mehuja viinihapolla, eli sillä ohjeella mikä on meiran viinihappopussin kyljessä. sillä ainakin oon tehnyt tosi hyvää puolukka, mustikka ja raparperimehua :).

[/quote]

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
06.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="03.10.2012 klo 21:06"]

hei, löysin tämmöisen ohjeen eräästä blogista
"
Maailman paras omenamehu, noin 5 litraa.

3 kiloa omenoita
4 litraa vettä
2,5 kg sokeria
kahden sitruunan mehu tai 50g viinihappoa

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi palasiksi. Kuoria tai kotia ei tarvitse poistaa. Laita palat suureen astiaan (ämpäri) jossa kansi. Kiehauta vesi ja kaada kiehuvanan omenoiden päälle. Anna jäähtyä ja laita kansi kiinni.
Pidä kylmässä 2-3 vuorokautta. Siivilöi mehu harson tai tiheän siivilän läpi.
Lisää sokeri ja puristettu sitruunan mehu tai viinihappo. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada puhdistettuihin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä kylmässä. "

[/quote]

Kiva ohje! Tosin itse käytän viinihapon tilalla pari pakettia hiivaa..

 

 

Vierailija
4/12 |
03.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hei, löysin tämmöisen ohjeen eräästä blogista

"

Maailman paras omenamehu, noin 5 litraa.



3 kiloa omenoita

4 litraa vettä

2,5 kg sokeria

kahden sitruunan mehu tai 50g viinihappoa



Huuhtele omenat ja pilko pieniksi palasiksi. Kuoria tai kotia ei tarvitse poistaa. Laita palat suureen astiaan (ämpäri) jossa kansi. Kiehauta vesi ja kaada kiehuvanan omenoiden päälle. Anna jäähtyä ja laita kansi kiinni.

Pidä kylmässä 2-3 vuorokautta. Siivilöi mehu harson tai tiheän siivilän läpi.

Lisää sokeri ja puristettu sitruunan mehu tai viinihappo. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada puhdistettuihin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä kylmässä. "



ajattelin kokeilla ehkä itse tätä. tai sitten teen samalla tavalla kuin muita mehuja viinihapolla, eli sillä ohjeella mikä on meiran viinihappopussin kyljessä. sillä ainakin oon tehnyt tosi hyvää puolukka, mustikka ja raparperimehua :).

Vierailija
5/12 |
03.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hei, löysin tämmöisen ohjeen eräästä blogista

"

Maailman paras omenamehu, noin 5 litraa.

3 kiloa omenoita

4 litraa vettä

2,5 kg sokeria

kahden sitruunan mehu tai 50g viinihappoa

Huuhtele omenat ja pilko pieniksi palasiksi. Kuoria tai kotia ei tarvitse poistaa. Laita palat suureen astiaan (ämpäri) jossa kansi. Kiehauta vesi ja kaada kiehuvanan omenoiden päälle. Anna jäähtyä ja laita kansi kiinni.

Pidä kylmässä 2-3 vuorokautta. Siivilöi mehu harson tai tiheän siivilän läpi.

Lisää sokeri ja puristettu sitruunan mehu tai viinihappo. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada puhdistettuihin pulloihin ja sulje tiukasti. Säilytä kylmässä. "

ajattelin kokeilla ehkä itse tätä. tai sitten teen samalla tavalla kuin muita mehuja viinihapolla, eli sillä ohjeella mikä on meiran viinihappopussin kyljessä. sillä ainakin oon tehnyt tosi hyvää puolukka, mustikka ja raparperimehua :).


ohjeesta, en ole tiennyt tälläisestä ohjeesta ennen, pitääpä kokeilla kun omenoita on pilvin pimein.

Vierailija
6/12 |
03.10.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

5 litraa omenaa pilkottuna

2-2,5 litraa vettä keitettynä

25g viinihappoa



Sekoita 1 litra vettä ja viinihappo

Lisää seos omppuämpäriin. Vesi

Lisää vettä niin että omput peittyy.

Voit surauttaa seosta vähän pamixilla.



Anna seistä kylmässä 2-3 vrk



Siivilöi ja sokeroi. Askorbiinihapolla saa lisää säilyvyyttä. Voi myös pastoroida. Hyvää ja omenaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
06.09.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Up

Vierailija
8/12 |
29.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toimii ja tulee hyvää. Jos pakastaa voi laittaa vain vähän sokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
24.09.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Täytyy kokeilla

Vierailija
10/12 |
16.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko tehdä sokerityomana

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
20.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen sokerittomana ja laitan mehun pulloon niin että ei jää yhtään ilmatilaa

Sokeroin kun otan käyttöön

Vierailija
12/12 |
20.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tämä on kyllä hyvää mehua jos ei halua tuorepuristettua

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan seitsemän